+31623582748 info@elefunds.nl

Schoon water voor iedereen, juist nu!


‘Wandelen voor Water’ by Simavi

Totale opbrengst: n.n.b
Aantal deelnemers: n.n.b.
Aantal donateurs: n.n.b.

Kilometer gewandeld: n.n.b
Datum: 24 maart – 18 juli 2021

Handen wassen en hygiëne zijn tijdens de corona crisis belangrijker dan ooit. Nu we hier alles weer redelijk onder controle lijken te krijgen, wordt de situatie in ontwikkelingslanden steeds zorgwekkender, want het ontbreekt in deze landen nog steeds aan schoon water, zeep en voorlichting. Terwijl dit in deze tijd zo belangrijk is om gezond te blijven.

Wat is Wandelen voor Water?

Voor kinderen in Nederland is er altijd wel een kraan in de buurt. Hoe belangrijk die luxe van veilig drinkwater is, kun je aan kinderen uitleggen maar de boodschap landt pas écht als ze zelf aan de slag gaan. Wandelen voor Water is een combinatie van leren en doen. Kinderen krijgen online les over veilig drinkwater én helpen kinderen in ontwikkelingslanden. De volgende stap is een belevenis die de kinderen niet snel vergeten. Want net als hun leeftijdsgenootjes in Afrika gaan ze wandelen met water. Zes kilometer lang, voor een prachtig doel. Het geld dat ze hiermee ophalen gaat het WASH & Learn project van Simavi in Oeganda. 

WASH & Learn Oeganda

Simavi wil op 12 scholen in de Bunyangabu en Kabaroledistricten in West-Oeganda zich gaan inzetten voor een gezondere toekomst. Voor 8.500 kinderen, waarvan 4200 meisjes. Dit doen ze door de leerlingen van de basisscholen in Nederland mee te laten doen aan Wandelen voor Water, want gezondheid is de basis van alles!

 

Het startmoment voor wandelen voor water is in de week van Wereldwaterdag op 24 maart 2020 en zal plaatsvinden tot en met eind juni 2019.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Voor dit project is Anne Claire in de rol van projectmanager verantwoordelijk voor:
 

  • Bepalen, implementeren en monitoren van de wervingsstrategie;
  • Verantwoordelijk voor de productie en de fondsenwerving van het evenement;
  • Adviseren en implementeren van de wervingsstrategie;
  • Schrijven en produceren van de online gastlessen;
  • Adviseren, implementeren en beheren van het actieplatform;
  • Ontwikkelen content actieplatform;
  • Adviseren en implementeren van de wandelapp;
  • Ontwikkelen van de fondsenwervende materialen voor de leerlingen;
  • Adviseren en ontwikkelen communicatiemiddelen scholen en steunpunten;
  • Bewaken van het budget.

Wat doet Simavi?

Simavi is een internationale ontwikkelingsorganisatie. Simavi wil in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen blijvend hebben verbeterd. Gezondheid is namelijk een voorwaarde om uit armoede te komen. Daarom werkt Simavi in kwetsbare gemeenschappen aan water, sanitatie en hygiëne en aan veilige zwangerschappen en bevallingen. Maar dat doet Simavi niet alleen. De kracht van Simavi ligt in het samenbrengen van gemeenschappen, bedrijven en overheden – in de landen waar Simavi werkt en daarbuiten. Want alleen door het delen van kennis en ervaring, kan Simavi bijdragen aan een duurzame basis voor een gezond bestaan. Simavi zoekt dan ook altijd naar samenwerkingen die Simavi dichter bij haar missie brengt: iedereen een gezonde basis. 

Wil je meer weten over Simavi? Bekijk hier de website van Simavi.