+31623582748 info@elefunds.nl

Vluchtelingen vinden hun weg in Nederland via App 


Product Owner ‘Refugee Buddy App’ by Rode Kruis

Datum: februari 2016 – maart 2016

De Refugee Buddy app geeft up to date en relevante informatie aan vluchtelingen. De app geeft antwoord op vragen als ‘ Waar moet ik heen?’, ‘Waar kan ik dingen kopen en vinden die ik nodig heb?’, ‘Hoe kan ik mij verstaanbaar maken?’, ‘Hoe blijf ik op de hoogte van mijn situatie?’, ‘Waar vind ik een moskee of kerk?’ en nog veel meer. Momenteel is de app beschikbaar voor Nederland en Canada.

Het Rode Kruis vroeg Anne Claire, als webmanager, wat de beste manier was om vluchtelingen van informatie te voorzien. Aan de hand van de te geven informatie en dat deze zonder WIFI toegankelijk moet is gezamenlijk besloten dat het een Android app moest worden. Een Android app omdat meerendeel van de vluchtelingen over deze smartphone beschikt, wanneer ze arriveren in een land. De bouwer, AFrogleap, was snel gevonden en binnen 5 weken wisten door middel van scrum de app te realiseren en te lanceren in Google Play.

Verantwoordelijkheden Elefunds

De verantwoordelijkheden van Anne Claire als Product Owner waren:

  • Het begeleiden van het traject AFrogleap en Notifica.re
  • Contentbeheer (Engels, Frans, Arabisch, Tigrinya)
  • De realisatie van de Nederlandse en Canadese versie van de app
  • De realisatie CMS handleiding
  • Het begeleiden van het Canadeese Team bij de totstandkoming van de app in Canada.

Wat doet het Rode Kruis?

Hulp aan mensen in nood. Daar staat het Rode Kruis voor. Dichtbij, als je blaren loopt bij de Vierdaagse of als je je enkel verzwikt tijdens een hardloopwedstrijd. Als je je huis uit moet door een gaslek of als je in glas bent gaan staan bij een festival. Maar ook ver weg. Mensen die dierbaren zijn kwijtgeraakt toen ze op de vlucht sloegen voor geweld in hun dorp, of wiens huis is weggevaagd door een modderstroom.

Wil je meer weten over het Rode Kruis? Bezoek dan hier de website van het Rode Kruis.

Wat zegt het Rode Kruis over Elefunds?

Anne Claire heeft als Product Owner ervoor gezorgd dat we binnen 2 sprints een goede eerste versie hebben kunnen neerzetten van de Rode Kruis Refugee Buddy. Door haar begrip van de verschillende mobile app development facetten, kennis van Agile Scrum, betrokkenheid bij het team en snelle besluitvaardigheid hebben we dit project binnen budget, volgens plan en naar volle tevredenheid van het Rode Kruis kunnen neerzetten. Ik zou zo weer een project met haar als Product Owner doen.

Sam Warnaars

Head of Innovation , aFrogleap

Harde werker, passievol, humorvol, van meerdere markten thuis. Praktisch ingesteld, zelfstandig en oog voor details. Iemand die aanpakt en graag mooie dingen maakt. Een prima collega dus.

Roek Lips

Projectmanager, Lips in Company