+31623582748 info@elefunds.nl

Trappen voor een vaccin tegen corona met SoloRide

‘SoloRide 2020’ by Elefunds

Totale opbrengst: € 16.594,13
Aantal deelnemers: 202
Aantal donateurs: 949
Kilometer gefietst: 238.370
Datum: mei en juni 2020

Alle fietsevenementen zijn in 2021 afgelast, maar individueel fietsen mocht binnen de gestelde maatregelen van het RIVM wel. Tijdens de SoloRide fietste 202 deelnemers alleen, maar toch samen de race tegen de klok om het coronavirus te stoppen! Alle SoloRiders fietste binnen en/of buiten om geld in te zamelen om het onderzoek van het Erasmus MC naar een vaccin tegen het coronavirus te steunen. Iedereen, jong en oud, fietste mee.

Een eenvoudig concept

Het concept van de SoloRide is simpel. Je fietst op je racefiets, mountainbike, stadsfiets en/of toerfiets zo vaak en ver als je zelf wil. De route, die bepaal je helemaal zelf. Deelnemers melden zich eerst aan via de website van SoloRide. Er waren geen inschrijfkosten, maar we vragen een donatie. Nadat het account was geactiveerd kon de deelnemer lid worden van Club SoloRide op Strava. Fietsritten konden daarna worden gedeeld, als SoloRider, op Strava en/of social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Dit evenement is een eigen initiatief van Elefunds waarbij Anne Claire en Roderick verantwoordelijk zijn voor het concept en alle werkzaamheden die er bij komen kijken.

Wat doet de Erasmus MC Foundation?

De Erasmus MC Foundation is het officiële steunfonds van het Erasmus MC. De stichting heeft tot doel om concrete projecten in het Erasmus MC mogelijk te maken. Meestal gaat het om wetenschappelijk onderzoek, maar ook de aanschaf van apparatuur en projecten ten behoeve van patiëntenzorg komen in aanmerking.

Wil je meer weten over de Erasmus MC Foundation? Bezoek dan hier de website van de Erasmus MC Foundation.