+31623582748 info@elefunds.nl

SoloRide, geef je fietskilometers betekenis

‘SoloRide 2021’ by Elefunds

Totale opbrengst: € 8.908,87
Aantal deelnemers: 70
Aantal donateurs: 540
Kilometer gefietst: circa 153.000
Datum: 1 januari – 31 december 2021

Begin 2021 is er begonnen met vaccineren tegen corona. Het doel van het vinden van een vaccin is daarmee bereikt. Dit houdt in dat het einde van het coronavirus in zicht is. Begin 2021 was het nog niet mogelijk om in grote groepen te fietsen. Daarom hebben we de deelnemers van de SoloRide in 2020 gevraagd voor welk goed doel zij in 2021 wilden blijven doortrappen. Door de grote hoeveelheid aan reacties en verschillende goede doelen die werden genoemd, hebben wij besloten dat iedereen voor het doel van zijn of haar keuze mocht gaan fietsen in 2021.

Een eenvoudig concept

Het concept van de SoloRide is simpel. Je fietst op je racefiets, mountainbike, stadsfiets en/of toerfiets zo vaak en ver als je zelf wil. De route, die bepaal je helemaal zelf. Deelnemers melden zich eerst aan via de website van SoloRide. Er waren geen inschrijfkosten, maar we vragen een donatie. Nadat het account was geactiveerd kon de deelnemer lid worden van Club SoloRide op Strava. Fietsritten konden daarna worden gedeeld, als SoloRider, op Strava en/of social media met de hashtag #soloride. Dit om anderen te inspireren en motiveren om ook mee te fietsen of te doneren.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Dit evenement is een eigen initiatief van Elefunds waarbij Anne Claire en Roderick verantwoordelijk zijn voor het concept en alle werkzaamheden die er bij komen kijken.