+31623582748 info@elefunds.nl

Naar de top van de Mont Ventoux 


‘Tour de Pancreas’ By Elefunds

Totale opbrengst: Nog niet bekend
Aantal deelnemers: Nog niet bekend
Aantal donateurs: Nog niet bekend
Datum: 13 – 17 september 2023

Stichting Eck Roosen en Support Casper hebben de krachten gebundeld in de sportieve strijd tegen alvleesklierkanker. Samen staan we sterker en hopen we vele lopers en fietsers warm te krijgen voor deze bijzondere goede doelen tocht, waarin we de Mont Ventoux bedwingen op zaterdag 16 september 2023. Een loop en fietstocht ter nagedachtenis aan allen die door deze ziekte niet meer bij ons zijn en voor een toekomst waarin er wel effectieve behandelingen van alvleesklierkanker zijn voor hen die de diagnose krijgen.

We strijden voor onderzoek tegen alvleesklierkanker

Alvleesklierkanker is een ongekend slopende ziekte die hard op weg is de op één na dodelijkste vorm van kanker van Nederland te worden, met iedere dag acht tot tien slachtoffers. Hoewel er de laatste jaren grote vooruitgang is geboekt in de behandeling van kanker, is de diagnose alvleesklierkanker nog altijd een doodvonnis. De ziekte treft jaarlijks circa 3.000 mensen; 90% daarvan sterft binnen een jaar.

Alle geworven fondsen worden gedoneerd aan de Support Casper | Stichting Overleven met Alvleesklierkanker die wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve, effectieve en betaalbare behandelmethoden van alvleesklierkanker financiert.