+31623582748 info@elefunds.nl

Jongeren als ‘Onzichtbare Held’ aan de slag als vrijwilliger in het kader van de maatschappelijke diensttijd


‘Onzichtbare Helden’ by Dedicon

Datum: februari 2019 – november 2020

Het project ‘Onzichtbare helden’ is voor en door jongeren met en zonder visuele beperking om te zorgen dat iedereen die niet of moeilijk kan lezen tóch gewoon mee kan doen in onze wereld. Samen maken we gesproken (school)boeken, kranten en tijdschriften voor jongeren die blind of slechtziend zijn of bijvoorbeeld dyslexie hebben. Er zijn 11 vrijwillige functies, van voorleesheld tot audioheld, iedereen van 17 tot 30 jaar kan meehelpen in de opnamestudio’s in Grave en Rijswijk.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Anne Claire verzorgde voor dit project de projectleiding, de website en marketing & communicatie. 

Wat doet Dedicon?

Dedicon maakt het mogelijk. Dedicon maakt informatie leesbaar, zichtbaar, hoorbaar of voelbaar voor mensen met een leesbeperking. Waarom? Omdat wij geloven in een samenleving waarin iedereen volwaardig moet kunnen meedoen. En toegang tot informatie is daarbij essentieel.

 

Wil je meer weten over Dedicon? Bekijk hier de website van Dedicon.

Wat zegt Dedicon over Elefunds?

Anne Claire is er zo één: vaak gezocht, zelden gevonden: een projectmanager die echt zorgt voor funding en een strakke en heldere projectbesturing. Als organisatie heb je er geen omkijken naar: Anne Claire organiseert en regelt alles, schotelt je waar dat moet heldere beslissingen voor, waarschuwt op tijd voor klippen en obstructies om die vervolgens zelf te omzeilen. zij regelt de projectadministratie net zo makkelijk als de pratijk waar het allemaal gebeurt. En dat alles met een vrolijke en opgewekte blik en handelwijze. Een waarschuwing: je raakt verslaafd aan haar en wilt nooit meer een andere projectmanager!

Edwin Meijerink

Directeur, Dedicon

Anne Claire is gewoon een topwijf die je om een boodschap kunt sturen. Ze is in staat om complexe projecten op hoofdlijnen te sturen, maar gaat net zo makkelijk zelf aan de slag met praktische uitwerking. Met haar management skills weet ze mensen in het team enthousiast en doelgericht te maken. Ze is creatief, oplossingsgericht en prettig om mee samen te werken. Kortom: een topwijf.

Bart Vroom

Manager Externe Communicatie, Dedicon