+31623582748 info@elefunds.nl

Met Jinc geven we jongeren een duwtje in de goede richting
Carriere Coach & Bliksemstage bij Jinc
Datum: september 2018 – heden

Carriere Coach

Jongeren die opgroeien in een omgeving met armoede, hebben niet altijd ouders of andere familieleden om zich heen die zich intensief bemoeien met hun toekomst. Ook weten ze vaak onvoldoende van de mogelijkheden op de arbeidsmarkt, omdat ze in hun omgeving minder voorbeelden zien van geslaagde carrières of succesvolle ondernemingen.

Deze jongeren hebben een steuntje in de rug nodig. De oplossing van JINC: ze worden verbonden aan ons, als Carrière Coach, want wij kunnen ze dit steuntje in de rug geven. Wij proberen samen met ‘onze’ jongeren uit te vinden waar elke leerling goed in is en begeleiden hem of haar bij het maken in hun keuze voor een vervolgopleiding. Dit doen we vier jaar lang in groepsverband en op individuele basis.

Bliksemstage

Als je niet weet wat er te koop is op de arbeidsmarkt, kan je ook niet kiezen. Klinkt logisch, maar voor veel jongeren gaat die wijsheid niet op. Ze moeten namelijk wél kiezen. Ook als ze geen idee hebben wat ze kunnen en willen worden.

Daarom organiseert Elefunds ‘Bliksemstages in de klas’. Leerlingen van de basisschool en het vmbo ontdekken daarbij wat het werken in de goede doelen sector inhoud en wat fondsenwerving eigenlijk is. In groepjes maken ze samen een plan om geld op te halen van een goed doel van hun eigen keuze.

Wat doet Jinc?

JINC werd in 2003 opgericht als initiatief tegen de armoede en het verval in Amsterdam Nieuw-West. Ruim 16 jaar later zijn we uitgegroeid tot een landelijke organisatie met meer dan 500 partners in het bedrijfsleven en het onderwijs. Het belangrijkste: we bereiken ruim 65.000 jongeren per jaar.

Wil je meer weten over Jinc? Bezoek dan hier de website van Jinc.