+31623582748 info@elefunds.nl

Sponsorrun in de geest van Bart de Graaff


‘Dag van Bart’ by Nierstichting

Totale opbrengst: € 69.813
Aantal deelnemers: nb
Aantal donateurs: nb
Kilometer gerend: nb
Datum: zaterdag 5 juni 202wasOp zaterdag 5 juni organiseerde de Nierstichting samen met Bart de Graaff Foundation de sponsorrun Dag van Bart Thuiseditie. Iedereen kon meedoen aan deze coronaproof sponsorrun in de geest van Bart de Graaff, want de startplek, route en afstand bepaalde de deelnemers zelf. Voluit leven is voor nierpatiënten niet vanzelfsprekend. Door mee te rennen en sponsorgeld op te halen komt genezing van nierziekten een stukje dichterbij.

Mirjam de Graaff, Nierstichting ambassadeur en voorzitter Bart de Graaff Foundation: “Mijn broer Bart maakte iedereen s’nachts wakker. Totdat hij negentien jaar geleden op 35-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een nierziekte. Met de Dag van Bart willen we Nederland opnieuw wakker schudden om de impact van nierziekten zichtbaar te maken.”

Coronaproof sponsorrun
In de geest van Bart de Graaff werden deelnemers zaterdag 5 juni om 8 uur s ’ochtends wakker gebeld. Deelnemers zijn gestart met de warming up via een liveverbinding. Ook kregen ze een playlist met muziek van Bart en een ‘Bart grap’ voor onderweg. De Dag van Bart Thuiseditie was coronaproof en voor iedereen, want de startplek, route en afstand bepaalde de deelnemers zelf. Deelnemers konden ook als team meedoen. 

Wat doet de Nierstichting?

Gezonde nieren zijn van levensbelang. Een nierziekte beperkt je leven enorm. Daarom strijd de Nierstichting ook in 2020 elke dag voor het voorkomen van nierschade. Voor een kortere wachtlijst voor donornieren. Voor een draagbare kunstnier. Voor een betere behandeling en levenskwaliteit voor alle nierpatiënten. En voor de genezing van nierziekten. Want: je nieren zijn je leven.   

Wil je meer weten over nierziektes of het werk van de Nierstichting? Bezoek dan hier de website van de Nierstichting.

 

Wat doet de Bart de Graaff Foundation?

De Bart de Graaff Foundation is opgericht als eerbetoon en ter nagedachtenis aan haar naamgever Bart de Graaff.  Bart was een echte doorzetter; hij had een nierziekte maar wist met de ondersteuning van familie en vrienden een succesvolle carrière als programmamaker op te bouwen en werd later ook  voorzitter van zijn eigen publieke omroep BNN. Bart had de bijnaam ‘Bikkel’. Het doel van de BGF is dan ook  het ondersteunen van jonge ondernemers met een levensbepalende lichamelijke beperking of chronische ziekte.  

Wil je meer weten over het werk van de Bart de Graaff Foundation? Bezoek dan hier de website van de Bart de Graaff Foundation.

Wat zegt Nierstichting over Elefunds?

Elefunds, in de personen van Roderick en Anne-Claire, maken dingen voor elkaar. Geef ze een uitdaging en ze zetten er hun tanden in. Ze zijn creatief, meedenkend, meebewegend, vernieuwend en zeer resultaatgericht. Met passende tarieven en een hoog gehalte ‘pitbull’ zetten ze hun deskundigheid in op concept-ontwikkeling, event-realisatie en online aanjaging. No-nonsense, gewoon doen en hard werken om iets tot een succes te maken, dat typeert Elefunds.

Wouter Langeveld

Marketingmanager, Nierstichting