+31623582748 info@elefunds.nl
Fietsers Stofwisseltour

Wandelen of fietsen tegen stofwisselingsziekten 


‘Stofwisseltour’ By Elefunds

Totale opbrengst: Nog niet bekend
Aantal deelnemers: 300
Aantal donateurs: Nog niet bekend
Datum: 24 juni 2023

Stofwisselingsziekten zijn waarschijnlijk doodsoorzaak nummer 1 onder kinderen. In Nederland wordt bij zo’n 800 kinderen per jaar de diagnose stofwisselingsziekte (ook wel metabole ziekten genoemd) gesteld. Het grootste deel overlijdt voor hun 18de verjaardag, omdat er geen medicijn is. Geld voor onderzoek is daarom hard nodig. Doe daarom mee met de 12de editie van de Stofwisseltour en maak samen het verschil! 

Aftermovie 2022 

We strijden tegen Stofwisselingsziekten

De Stofwisseltour is het grootste sportieve evenement in Nederland voor de Metabole Community. De Stofwisseltour richt zich op verbinding en fondsenwerving op basis van een sportieve challenge. Sinds 2011 is er al meer dan € 1.000.000,- opgehaald voor onderzoek naar stofwisselingsziekten.

De Stofwisseltour staat open voor iedereen die zich actief wil inzetten voor stofwisselingsziekten (ook wel metabole ziekten genoemd):

  • Teams rondom een patiënt, ziektegroep of stichting
  • Metabole artsen
  • Bedrijven
  • Families
  • Vrienden

Ieder jaar doen teams mee met de Stofwisseltour om zowel teamgenoten als andere teams weer te ontmoeten. Tijdens de Stofwisseltour staan we stil bij alle kinderen met of die overleden zijn aan een stofwisselingsziekte. En gaan de teams de sportieve uitdaging aan.