+31623582748 info@elefunds.nl

Stap voor stap naar schoon water!


‘Wandelen voor Water’ by Amref Flying Doctors, Simavi & ZOA

Totale opbrengst: € 46.085,02
Aantal deelnemers: 271 scholen
Aantal donateurs: n.n.b.
Datum: 23 maart – 30 juni 2020 (vroegtijdig gestopt i.v.m. corona)

Voor kinderen in Nederland is er altijd wel een kraan in de buurt. Hoe belangrijk die luxe van veilig drinkwater is, kun je aan kinderen uitleggen maar de boodschap landt pas écht als ze zelf aan de slag gaan. Wandelen voor Water is een combinatie van leren en doen. Kinderen krijgen les over veilig drinkwater én helpen kinderen in ontwikkelingslanden. Een gastdocent komt in de klas en legt de leerlingen van groep zeven en acht op een leuke manier uit waarom schoon drinkwater zo belangrijk is. De volgende stap is een belevenis die de kinderen niet snel vergeten. Want net als hun leeftijdsgenootjes in Afrika of Azië gaan ze wandelen met water. Zes kilometer lang, voor een prachtig doel. Het geld dat ze hiermee ophalen gaat naar water- en sanitatieprojecten in ontwikkelingslanden van Amref Flying Doctors, Simavi en ZOA. Meedoen is leerzaam, leuk en ook nog eens makkelijk dankzij onze uitgebreide toolkit voor leerkrachten.

Het startmoment voor wandelen voor water is in de week van Wereldwaterdag op 22 maart 2019 en zal plaatsvinden tot en met eind juni 2019.

Verantwoordelijkheden Elefunds

Voor dit project was Anne Claire als Team Lead voor zowel Amref Flying Doctors, Simavi en ZOA verantwoordelijk voor:

 

 • Bepalen, implementeren en monitoren van de wervingsstrategie;
 • Verantwoordelijk voor de productie en de fondsenwerving van het evenement
 • Het onderhouden van het netwerk
 • Leiding geven aan de eventmanagers
 • Fondsenwerving
 • Het managen van de verschillende ‘eigenaren’ van het project (Amref, Simavi, ZOA)
 • Rapporteren aan de stuurgroep bestaande uit één gedelegeerde van Amref, Simavi en ZOA
 • Bepalen, implementeren en monitoren van de wervingsstrategie
 • Communicatiemiddelen ontwikkelen en up-to-date houden
 • Ontwikkelen van de inhoud van gastlessen op de deelnemende scholen
 • Verzorgen van de woordvoering en onderhouden van de mediarelaties
 • Mede ontwikkelen van tools en materialen om docenten te ontzorgen tijdens de actie
 • Onderhandelen en implementeren van een online fondsenwervende tool
 • Begeleide van in- en externe inzet
 • Bewaken van de kwaliteit en uniformiteit door een eenduidige in- en externe presentatie van het evenement
 • Bewaken van het budget
 • Analyseren, evalueren en rapporteren van activiteiten en doen van aanbevelingen

Wat doet Amref Flying Doctors?

Een goede gezondheid is een mensenrecht. Dat vindt Amref Flying Doctors. Vanuit die overtuiging wordt samengewerkt met de lokale bevolking aan betere gezondheid in Afrika. Een goede gezondheid(szorg) maakt echt het verschil. Dat gaat verder dan een beter en prettiger leven. Iemand die gezond is, heeft meer kans om een opleiding af te ronden, beter betaald werk te vinden of een eigen bedrijfje te beginnen. Kortom, iemand heeft zo meer mogelijkheden om aan de armoede te ontsnappen. En daar profiteert ook de gemeenschap en uiteindelijk het hele land van.

Wil je meer weten over Amref Flying Doctors? Bekijk hier de website van Amref Flying Doctors.

Wat doet Simavi?

Simavi is een internationale ontwikkelingsorganisatie. Simavi wil in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen blijvend hebben verbeterd. Gezondheid is namelijk een voorwaarde om uit armoede te komen. Daarom werkt Simavi in kwetsbare gemeenschappen aan water, sanitatie en hygiëne en aan veilige zwangerschappen en bevallingen. Maar dat doet Simavi niet alleen. De kracht van Simavi ligt in het samenbrengen van gemeenschappen, bedrijven en overheden – in de landen waar Simavi werkt en daarbuiten. Want alleen door het delen van kennis en ervaring, kan Simavi bijdragen aan een duurzame basis voor een gezond bestaan. Simavi zoekt dan ook altijd naar samenwerkingen die Simavi dichter bij haar missie brengt: iedereen een gezonde basis. 

Wil je meer weten over Simavi? Bekijk hier de website van Simavi.

Wat doet ZOA?

Wereldwijd zijn er momenteel ruim 65 miljoen vluchtelingen, een recordaantal en het worden er steeds meer. ZOA helpt mensen die slachtoffer zijn van een oorlog of natuurramp en daardoor alles zijn kwijtgeraakt. Dat doen ze door hen ter plekke of in een buurland op te vangen en noodhulp te bieden. Denk hierbij aan voedsel, schoon drinkwater en (tijdelijk) onderdak. Naast noodhulp helpt ZOA deze mensen ook na een ramp om hun leven weer op te bouwen. 

Wil je meer weten over ZOA? Bekijk hier de website van ZOA.

Wat zegt Amref Flying Doctors over Elefunds?

Anne Claire werkte als projectleider aan de campagne Wandelen voor Water. Haar gedrevenheid, nieuwe ideeën en transparante manier van werken hebben deze campagne een enorme boost gegeven.

Stijn Wopereis

Head of fundraising & partnerships, Amref Flying Doctors